zondag 9 november 2008

De opvolger van Barney

De verkiezingen zijn voorbij, de kater van het overwinningsfeest is weer binnen proporties, en Amerika kan zich weer met echt belangrijke zaken bezig houden. Zo begint de discussie over de opvolging van First Dog Barney nu flink op stoom te komen.
Barney was een van de belangrijkste adviseurs van George W. Bush, heeft uiteraard een wikipedia pagina, maar neemt ook zijn taken in de beveiliging van het Witte Huis en de motivatie van het Amerikaanse leger uiterst serieus.
Maar nu moet Barney dus bij Ofelia in Texas gaan wonen, en wordt er een opvolger gezocht. Al in de zomer tekenden de twee kampen zich af: Hondenliefhebbers die dachten dat Obama zou winnen, de American Kennel Club (www.presidentialpup.com), en hondenliefhebbers die dachten dat Obama zou winnen, het Best Friends Network (www.obamafamilydog.com). John McCain had overigens al 2 honden. Maar over wat voor hond het moest worden waren ze het minder snel eens dan over wat voor president het moest worden.
De BFN startte een petitie die Obama verzocht om een hond uit het asiel te adopteren, en deze petitie werd al door ruim 50.000 mensen (digitaal) ondertekend. Volgens de AKC was dit een slecht idee in verband met de allergie van Obama's dochter, en ruim 40.000 mensen adviseerden de first family via AKC om een hypoallergenic poodle (pdf) te kopen. Dat kon de BFN niet over zijn kant laten gaan, en vandaag zijn ze met hun eigen pdf gekomen, getiteld 'President-Elect Obama: You CAN Find a Hypoallergenic Rescue Dog'.
U hoort het: Obama staat voor een aantal zeer belangrijke beslissingen de komende maanden, voor hij zich aan minder dringende zaken als economie en oorlog kan weiden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten