vrijdag 31 oktober 2008

Zilveren Architectuur Vijfje

Ons land is een betaalmiddel rijker geworden. Omdat de site van De Nederlandse Munt zelf zo poeplelijk en weinig informatief is, stuur ik u liever door naar het Amsterdams MuntKantoor, waar behalve de mogelijkheid tot bestellen een interessante omschrijving door de ontwerper, de Belgische computerkunstenaar Stani Michiels, te vinden is. Zo lezen we dat de architectennamen waaruit het portret van Beatrix is opgebouwd, niet op alfabetische volgorde staan maar op volgorde van hun aantal 'referenties op internet' (ik neem aan dat hits op google bedoeld worden).

De Engelstalige text op Stani's weblog is echter nog veel leuker (en uitgebreider), en wat blijkt? Onze Stani is nog een grotere computar nerd dan uw redactie, hij heeft de munt ontworpen met behulp van zijn eigen Python Integrated Development Environment (whatever that might be). Dat is nog eens 21e-eeuwse kunst! 
Verder leert Michiels ons uit hoeveel boeken men de kaart van Nederland het beste kan opbouwen (26), dat internetroem exponentieel is, en tal van andere leuke wetenswaardigheden. Hij is samen met een aantal andere ontwerpers door het Ministerie van Financien gevraagd om mee te doen aan deze wedstrijd. Misschien dat de ICT Personality 2006, nu werkzaam als OpperNerd bij MinFin, daar iets mee te maken heeft gehad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten